Faktory selhávání státu v období globalizace - Maixnerová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá selháváním státu v období globalizace. Je zde definován pojem globalizace, její měření a dopady. Pozornost je dále věnována selhávání státu, které zahrnuje charakteristiku sledovaných států (Česká republika, Francie, Maďarsko) a metody zkoumání funkčnosti států. Na základě vývoje hodnot indexu globalizace, indexu vnímání korupce a indexu nestabilních států je provedena analýza vztahů závislosti těchto indexů.
Factors of State Failure in the Era of Globalization
Keywords: globalizace; selhávání státu; měření globalizace; metody zkoumání; vztah závislosti; globalization; state failure; measuring of globalization; methods of investigation; relations of dependence