Jak se chová evropský projekt ve "svém" prostředí - Broulík, Adam (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem práce je zjistit, zda se projekt ze strukturálních fondů EU může chovat jako sociální aktér, a pokud ano, tak jaké jsou jeho projevy. Za tímto účelem jsem prováděl výzkum na místě, kde projekt probíhal, a pozoroval jsem prostředí a všechny zúčastněné. Mým předpokladem bylo, že projekt je jedním ze sociálních aktérů.
What is the behavior of the European project in "his" environment
Keywords: sociální aktéři; Evropská unie; projekty; strukturální nerovnost; politika; vzdělávání; moc; social actors; European Union; projects; structural inequality; politics; education; power