Využití kapilární elektroforézy pro kontrolu kvality léčiv - Holíková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití kapilární elektroforézy pro kontrolu kvality léčiv. V první části práce jsou shrnuty principy elektroforetické separace a jednotlivých technik kapilární elektroforézy včetně instrumentace. Dále je v práci uveden přehled léčiv, jejich vlastností a principů kontroly kvality. V poslední části jsou detailněji popsány některé dosud publikované výsledky o využití vybraných technik kapilární elektroforézy (CZE, NACE, CITP a CGE) ve farmaceutickém průmyslu při kontrole kvality léčiv.
The use of capillary electrophoresis for quality control of pharmaceuticals
Keywords: Kapilární elektroforéza; chirální separace; léčiva; kontrola kvality; validace; capillary electrophoresis; chiral separations; pharmaceuticals; quality control; validation