Krystaly Bi2Se3 s příměsí CdS - Kala, Daniel (Univerzita Pardubice, 2001)
Modifikovanou Bridgmanovou metodou byly připraveny monokrystaly Bi2Se3 s příměsí CdS. Získané vzorky byly charakterizovány RTG difrakční analýzou, měřením reflektivity v oblasti rezonanční frekvence plazmatu a měřením transportních a termoelektrických vlastností. Zjištěný pokles koncentrace volných nositelů s rostoucím obsahem CdS byl vysvětlen modelem bodových poruch.
Bi2Se3 crystals doped with CdS
Keywords: monokrystaly; optické vlastnosti; transportní vlastnosti; bodové poruchy; dvoupásové modely