Hip hop jako životní styl - Gilarová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce celkově shrnuje hip hop nejen jako novodobý životní styl, ale také jako bohatou kulturu. Nejprve nás seznamuje s historickými okolnostmi vzniku této kultury a také s jejími základními elementy. Také se zde dočteme, jak se postupně tato kultura šířila dále do světa a jaké skupinové struktury se zde vytvářely. S tím souvisí i nástin aktivit, které jsou s tímto stylem spjaty. V závěru práce se dozvíme, jakou podobu má tato kultura dnes a jaký vliv má v dnešní společnosti.
Hip hop as a lifestyle
Keywords: hip hop; graffiti; b-boying; MCing; DJing; gangy; hudba; tanec; životní styl; gangs; music; dance; lifestyle