Diagnostika nákladních vozidel pomocí převodníku - Litvák, Pierre (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána automobilová diagnostika, komunikace na sběrnici CAN, převodník STN1110 a vývojové prostředí LabVIEW. V praktické části je cílem této bakalářské práce vypracovat návrh převodníku dle doporučeného schématu výrobcem a na základě tohoto návrhu vytvořit přípravek, kterým bude možno sledovat komunikaci na sběrnici CAN v nákladních vozidlech, na kterých se dnes používá pro komunikaci protokol SAE J1939. Dalším krokem pak je vytvoření obslužného programu ve vývojovém prostředí LabVIEW, ve kterém bude možno zadat některé požadované sledované veličiny například otáčky motoru, zatížení motoru, teplotu atd. a posléze je monitorovat v čase. Dále bude možno pomocí programu vyčítat paměť závad.
Diagnosis of truck by the use of interpreter
Keywords: diagnostika; OBD; SAE J1939; CAN; převodníky; LabVIEW; diagnosis; interpreters