Ženy se zkušeností holocaustu. Interpretace ego-dokumentů. - Macáková, Olga (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá zkušenostmi žen přeživších holocaust a vlivem těchto zkušeností na utváření jejich pozdějšího života. Záměrem práce je předvést subjektivní pohled na holocaust a kategorizovat zkušenosti pamětnic, jak se objevují v ego-dokumentech. Práce rovněž nastiňuje širší společensko-historický kontext, který je nezbytný pro lepší porozumění období holocaustu.
The women with the holocaust experience. The interpretation of ego-documents.
Keywords: Druhá světová válka; Československo; zkušenosti; Holocaust; ego-dokumenty; přeživší ženy; World War II; Czechoslovakia; experiences; Holocaust; ego-documents; survivor women