Koncepce nemotorové dopravy v městské části Brno-Židenice - Kopecký, Antonín (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá koncepcí nemotorové dopravy v městské části Brno-Židenice. V první části práce je popsána vybraná oblast města. Ve druhé a třetí části jsou analyzovány komunikace pro chodce a cyklisty s důrazem na užívání infrastruktury, organizace dopravy a infrastruktury pro chodce a cyklisty. Ve čtvrté části práce jsou navrženy úpravy infrastruktury a také nová opatření. Tato kapitola obsahuje také odůvodnění navržených úprav a opatření v městské části Brno-Židenice. Pátá část se týká zhodnocení navržených opatření.
Concept of non-motorised transport in the urban district of Brno-Židenice
Keywords: cyklisté; chodci; městská část Brno-Židenice; nemotorová doprava; infrastruktura; cyclists; pedestrians; city district Brno-Židenice; non-motorized transport; infrastructure