Problematika integrace cizinců v ČR v evropském kontextu - Kurka, Jakub (Univerzita Pardubice, 2013)
Magisterská diplomová práce pojednává o problematice integrace cizinců v České republice. Teoretická část popisuje současné nastavení integračního systému v České republice. V praktické části je realizován výzkum v rámci Centra na podporu integrace cizinců pro Pardubický kraj, s cílem popsat práci a možnosti této instituce v kontextu integrace cizinců.
Issue of integration of foreigners in the Czech republic in the European context
Keywords: cizinci; integrace cizinců; integrační politika; migrační politika; Centrum na podporu integrace cizinců; foreigners; integration of foreigners; integration politics; immigration politics; Centre for the support the integration of foreigners