Hodnocení korupce - Petrová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zaměřuje na rozbor a hodnocení korupce jako negativního fenoménu současné doby. Zabývá se též analýzou možností řešení korupce. Zároveň však také poukazuje na provázanost korupčního chování a jednání vůči makroekonomickým ukazatelům měřených v jednotlivých evropských státech.
Assessment of corruption
Keywords: korupce; korupční systém; analýza možnosti řešení korupce; hrubý domácí produkt; míra nezaměstnanosti; státní dluh; corruption; corrupt system; analysis of possible corruption solutions; gross domestic product; unemployment rate; national debt