Finanční analýza vybraného podniku - Zářecký, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Teoretická část diplomové práce vymezuje pojem a účel finanční analýzy. Vysvětluje, pro koho je analýza určena, z jakých zdrojů jsou získávána data, a charakterizuje jednotlivé finanční ukazatele. V praktické části je charakterizován vybraný podnik s následnou analýzou finanční situace během období 2014-2018. Závěrem je vychotoveno zhodnocení provedené analýzy s odkazem na možná doporučení pro budoucí rozhodování.
Financial analysis of the selected company
Keywords: finanční analýza; rentabilita; likvidita; zadluženost; bonita; financial analysis; profitability; liquidity; indebtedness; solvency