Historie ošetřovatelství - rozhovory s pamětníky - Mlnaříková, Zora (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá historií ošetřovatelství a to zejména rozhovory s pamětníky. Jedná se o práci teoreticko výzkumnou. Teoretická část diplomové práce popisuje historický vývoj ošetřovatelské péče a porodní asistence až do období 20. století. Důraz je zde kladen na jednotlivé etapy lidských dějin a jejich vliv na rozvoj ošetřovatelské péče a porodní asistence. Praktická část diplomové práce je zaměřena na rozhovory s pamětníky. Otázky rozhovorů se zaměřují na dvě oblasti. Jedná se o oblast studia a oblast výkonu povolání. Praktická část obsahuje cíle práce, výzkumné otázky a vyhodnocení.
History of nursing - interviews with contempoprary witnesses
Keywords: historie ošetřovatelství; historie porodní asistence; rozhovory s pamětníky; history of nursing care; history of birthing assistance; interviews with contemporary witnesses