Zařízení pro měření řezných sil při třískovém obrábění - Bucek, Michal (Univerzita Pardubice, 2013)
Účelem diplomové práce "Zařízení pro měření řezných sil při třískovém obrábění" je vytvořit přípravek schopný vyhodnocovat mechanické zatěžování obrobků obráběných na NC frézkách a posoudit díky němu, jaké jsou ideální řezné podmínky. Tato práce zároveň obsahuje teoretický popis procesu obrábění i podstaty řezných sil.
Device for cutting forces measuring during chip machining
Keywords: třískové obrábění; řezné síly; nc obrábění; machining; cutting forces; nc machining