Epidemiologie císařských řezů v České republice - Boudová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá vývojem počtu císařských řezů na území České republiky za zkoumané období let 2003-2013. Práce je zaměřena na objasnění problematiky císařského řezu. Zmiňuje historii císařského řezu, techniku operace a indikace vedoucí k provedení. Dále se také zabývá komplikacemi, předoperační a pooperační péčí. Výzkumná část, se zabývá retrospektivní studií, která sleduje jak vývoj celkového počtu porodů, tak počet provedených císařských řezů. Porovnává, změny ve spektru respondentek- rodiček z demografického hlediska mezi lety 2003- 2013.
Epidemiology of caesarean sections in the Czech republic
Keywords: císařský řez; indikace; frekvence; Caesarean section; indication; frequency