Intraluminární brachyterapie a úloha radiologického asistenta při ní - Kožená, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce nás seznamuje s možností léčby pacientů s karcinomy jícnu a plic a jejich léčbou pomocí intraluminární brachyterapie. Popisuje základní anatomické struktury orgánů a vývoj léčby karcinomů od minulého století do dnešní podoby jejich léčby. Na závěr je uveden konkrétní případ léčby pacienta s karcinomem jícnu a postup provádění intraluminární brachyterapie.
Intraluminal brachytherapy and the role of radiology assistant at the intraluminal brachytherapy
Keywords: brachyterapie; intraluminární brachyterapie; nádorové onemocnění; léčba; brachytherapy; intraluminal brachytherapy; tumour disorder; treatment