Měření adsorpčních izoterem v systémech s normálními fázemi - Škavrada, Michal (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce je věnována měření adsorpčních izoterem v systému s normálními fázemi. Byly změřeny jednosložkové a kompetitivní adsorpční izotermy benzofenonu a kumarinu pro různé koncentrační poměry v mobilních fázích s různou polaritou s obsahem 7-30% dioxanu v n-heptanu.
Determination of adsorption isotherms in normal-phase systems
Keywords: benzofenon; kumarin; adsorpční izotermy