Vývoj ekonomiky a hospodářské politiky Estonska - Marek, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce pojednává o ekonomickém a hospodářském vývoji Estonska. Snaží se přiblížit složitou estonskou historii a transformaci ekonomiky se zaměřením na základní estonské makroekonomické veličiny. Práce se snaží nastínit ekonomický vývoj od roku 1990 až do současnosti. Vybrané kapitoly také obsahují informace o vstupu Estonska do Evropské unie a porovnání s vybranými členskými státy EU.
The development of economy and economic policy of Estonia
Keywords: macroeconomy indicators; economic policy; Economy; Estonia; European Union; makroekonomické veličiny; hospodářská politika; Ekonomika; Estonsko; Evropská Unie