Sankce za nesplnění registrační povinnosti k dani z přidané hodnoty - Ryšavý, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována stručnému popsání principu sankcí za nesplnění registrační povinnosti k dani z přidané hodnoty. V teoretické části se zabývá stručným popisem vybraných ustanovení zákona o správě daní a poplatků a zákona o DPH upravujících registraci a všímá si jejich historického vývoje. Ve druhé části jsou uvedeny konkrétní příklady založené na skutečných případech z praxe. V závěru bakalářské práce jsou zmíněny i nejčastější omyly a podvody, kterých se osoby povinné k dani dopouštějí při registraci k dani z přidané hodnoty.
Penalties for neglecting mandatory registration of value added tax
Keywords: VAT; registration; penalties; neglecting; Taxes; DPH; registrace; sankce; nesplnění; Daně