Statistika nezaměstnanosti a analýza míry nezaměstnanosti v letech 1992-1996 v okrese Mladá Boleslav - Loudová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce objasňuje jaké státní orgány se zabývají statistikou nezaměstnanosti, jaké postupy při tom používají a zda jsou srovnatelné s metodikami používanými v mezinárodním měřítku. Praktická část je zaměřena na sledování míry nezaměstnanosti v okrese Mladá Boleslav v letech 1992-1996. Hodnocení je provedeno na základě analýzy časových řad.
Keywords: obyvatelstvo; ekonomická aktivita; statistika; Nezaměstnanost; okres Mladá Boleslav