Postavení místního informačního systému v systému řízení dopravního provozu na ČD - Molková, Tatiana (Univerzita Pardubice, 1995)
V příspěvku se pojednává o informačním systému řízení dopravního provozu Českých drah, konkrétně o jeho decentrální složce - místním informačním systému (MIS) pro železniční stanice. V první části jsou vymezeny hlavni úkoly MIS-u, podrobně je definován vzorový MIS s rozčleněním na řídící a jednotlivá technologická pracoviště. V další části je uveden popis jednopočítačového MIS-u, kterého všechny funkce jsou realizovány pouze na jediném počítači.
The position of the local information system in the control system of the transport operation of Czech railways
Lokalinformationsystemslage in der Verkehrsregelung in der Tschechischen Eisenbahn