Analýza místních poplatků v Novém Městě na Moravě - Samková, Jitka (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce pojednává o místních poplatcích v České republice. Úvodní část se zabývá obecnému vymezení místních poplatků vybíraných v České republice dle zákona. V druhé části je uvedeno teoretické vymezení metod regresní analýzy a časových řad. Další část se zaměřuje na místní poplatky vybírané v Novém Městě na Moravě za období 12-ti let dle obecně závazné vyhlášky obce. Dále je uvedena analýza místních poplatků v letech 2001-2012 a výhled do let 2013 a 2014.
Analysis of Local Fees in Nové Město na Moravě
Keywords: analýza časových řad; fiskální federalismus; místní poplatky; obce s rozšířenou působností; plátci; poplatníci; regresní analýza; rozpočet obce; time series analysis; fiscal federalism; local fees; municipality with extended powers; tax payee; tax payer; regression analysis; municipal budget