Prostorové struktury měst a jejich ekonomická náročnost - Malířová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se v úvodu zabývá definováním prostorových struktur, které budou v práci dále zkoumány. Dále jsou zde popsány jednotlivé typy hustoty osídlení a hustoty zástavby společně s problematikou jejich měření. V následující části práce je zaměřena pozornost na ekonomické aspekty v území, jsou zde popsány finanční náročnost městské infrastruktury, cena výstavby a údržby jednotlivých typů definovaných prostorových struktur a jejich závěrečné vyhodnoceni.
The spatial structure of cities and their economic demands
Keywords: prostorové struktury; hustota osídlení; ekonomika v území; urbanismus; spatial structure; population density; economy in the territory; urbanism