Vliv finanční krize na regionální zaměstnanost - Kudrnová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce "Vliv finanční krize na regionální zaměstnanost" popisuje vývoj regionu v průběhu finanční krize na názorném příkladu. V jednotlivých kapitolách je rozebrán vývoj finanční krize, její příčiny a důsledky nejen ve světě ale i v České republice, vymezeny pojmy spojené s nezaměstnaností a popsán ekonomický vývoj největších firem v Orlickoústeckém regionu.
Influence of financial crisis on regional rate of employment
Keywords: finanční krize; sekuritizace; substandardní hypotéky; nezaměstnanost; regiony; zaměstnavatelé; financial crisis; securitization; substandard mortgages; unemployment; region; employers