Hodnocení sociálních indikátorů v podniku z pohledu zaměstnanců - Vašíčková, Alena (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce uvádí informace o významu a podstatě metod Posuzování životního cyklu výrobku (Life Cycle Assessment) a Sociálního hodnocení životního cyklu výrobku (Social Life Cycle Assessment), které identifikují a kvantifikují dopady životního cyklu výrobku. Práce popisuje jednotlivé kategorie sociálních dopadů životního cyklu výrobku a konfrontuje je s vnímáním těchto dopadů z pohledu zaměstnanců zvolených podniků. Cílem práce je seskupení dostupných informací o jednotlivých kategoriích sociálních dopadů životního cyklu výrobku a jejich indikátorech a zhodnocení vnímání jejich důležitosti, úrovně řešení v podniku a schopnosti motivovat zaměstnance.
Evaluation of social indicators in the company from the perspective of employees
Keywords: LCA; SLCA; social impacts; social indicators; stakeholder categories; life cycle; sociální dopady; sociální ukazatele; stakeholder kategorie; životní cyklus výrobku