Politika hospodářské soutěže v České republice - Prajzler, Libor (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá hospodářskou soutěží od jejích prvních teoretických přístupů v USA, vymezením Obchodním zákoníkem v ČR, postihuje činnost Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Hospodářských komor v ČR, popisuje konkurenční prostředí v období transformace v devadesátých letech minulého století, i důsledky vstupu ČR do EU na konkurenční prostředí.
Policy of competition in the Czech republic
Keywords: hospodářská soutěž; kartely; Konkurence; Česká Republika; Evropská Unie