Mikrobiální zátěž potravinářských provozů a spolehlivost ochranných obalů potravin - Vidrmová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá mikrobiální kontaminací v pekárnách a to v jejich prostředí, vstupních surovinách a ve finálních výrobcích. Dalším úkolem bylo provést laboratorní hodnocení obalových materiálů, které se použivají při balení finálních výrobků ve sledovaných provozech. Všechny tyto obaly byly testovány na odolnost proti prorůstání mikroorganismy a běžnými plísněmi.
Microbial load of the food production units and the performance of a food protective wrappers
Keywords: pekárenské výrobky; pekárenské suroviny; obalové materiály; obal; folie; odolnost obalů; prorůstaní obalů; plísně; bakery products; baking ingredients; packaging materials; packaging films; packaging resistance; penetration of packaging; molds