Detekce enzymové aktivity Src kinázy imobilizované na magnetických částicích - Bednářová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá imobilizací proteinkinázy na magnetický nosič, fosforylací proteinů na tyrosinu a její detekcí. Fosforylace byla provedena u dvou proteinů - alfa-synukleinu a myelinovém bazickém proteinu pomocí volné i imobilizované Src kinázy. Detekce byla provedena metodami Western blotu pomocí dendrimeru pIMAGO a specifických protilátek proti fosforylovanému tyrosinu a hmotnostní spektrometrie. Stabilita imobilizované Src kinázy byla sledována pomocí Src peptidu s analýzou hmotnostní spektrometrií.
Detection of Enzymatic Activity of Src Kinase Immobilized on Magnetic Particles
Keywords: fosforylace; fosfoproteiny; Src kináza; imobilizace enzymu; alfa-synuklein; myelinový bazický protein; tau protein; phosphorylation; phosphoproteins; Src kinase; enzyme immobilization; alpha-synuclein; myelin basic protein; tau protein