Vliv edukace prostřednictvím perioperační knihy na předoperační úzkost pacienta - Vavrová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce má za cíl zhodnotit vliv edukace prostřednictvím perioperační knihy na předoperační úzkost pacientek gynekologicko-porodnického pracoviště. Předkládaná práce se v teoretické části zaměřuje na problematiku edukace pacientů v ošetřovatelství, perioperační ošetřovatelskou péči o pacienty a na problematiku úzkosti. Výzkumná část je zaměřena na vyhodnocení výzkumných otázek a testování stanovených hypotéz, které se zaměřují na míru úzkosti před a po operačním výkonu a na subjektivní úroveň informovanosti pacientek před a po operačním výkonu.
Influence of education through perioperative book to the patient's preoperative anxiety
Keywords: edukace; úzkost; perioperační kniha; operační výkon; perioperační péče; education; anxiety; perioperative book; surgery; perioperative care