Analýza řízení výrobních zásob ve vybraném podniku - Kábrtová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice řízení zásob ve společnosti PEM trade s. r. o. V její teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se řízení zásob, především definice zásob, jejich členění a význam pro podnik. Dále jsou popsány způsoby výpočtů zásob a poměrových ukazatelů, jakým způsobem jsou zásoby pořizovány, náklady s tím spojené a nejčastější metody používané pro řízení zásob. Praktická část je zaměřena na analýzu výrobních zásob ve společnosti PEM trade s. r. o.
Analysis of Production Inventory Management in the Selected Company
Keywords: členění zásob; výpočty zásob; náklady spojené se zásobami; řízení zásob; Analýza ABC; Just-In-Time; dividing of inventory; calculation methods of inventory; costs associated with inventory; inventory management; ABC Analysis; Just-in-Time