Specifika ošetřovatelské péče v pediatrii z pohledu dětských sester - Počepická, Lucie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce má za cíl přiblížit ošetřovatelskou péči v pediatrii z pohledu dětských sester. Mapuje specifika péče o dětské pacienty a porovnává případné rozdíly v závislosti na věku sester a praxi v oboru. Zjišťuje, jak dětské sestry vnímají náročnost své práce, jaké mají případné strategie pro zvládání každodenních situací a zda u nich péče o dětské pacienty ovlivňuje pohled na současné nebo budoucí rodičovství.
Specifics of nursing care in paediatrics from the perspective of paediatrics nurses
Keywords: specifika; ošetřovatelská péče; pediatrie; dětská sestra; dětský pacient; specifics; nursing care; pediatrics; pediatric nurse; pediatrics patient