Příprava koncepce restaurování transferovaných nástěnných maleb z Dolního letohrádku ve Stromovce - Ondrová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce řeší problematiku přípravy koncepce restaurování dochovaných částí nástropních nástěnných maleb včetně jejich transferů. Teoreticky navazuje na současně realizované restaurátorské práce, věnuje se doporučení vhodných průzkumů, návrhu způsobů úpravy a zajištění transferovaných dílců.
Keywords: restaurování; nástěnné malby; průzkumy; transfery; techniky; koncepce; technologické postupy