Psyllium - význam, výskyt - Kuchlerová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá popisem polysacharidů, jejich vlastnostmi a rozdělením. Hlavní část je zaměřena na vlákninu, její účinky na lidský organismus a popisem metod stanovení vlákniny. V další části se práce věnuje psylliu, jako zdroji rozpustné vlákniny, jeho vlivu na zdraví člověka a využití v některých potravinách.
Psyllium - importance, occurence
Keywords: polysacharidy; vláknina; Psyllium; stanovení vlákniny; využití psyllia; polysaccharides; fiber; Psyllium; determination of fibre; use of psyllium