Marketingová logistika a její uplatnění v podniku Česká osiva Chlumec, spol. s.r.o. - Divišková, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou logistikou v podniku Česká osiva Chlumec, spol. s.r.o.. Cílem práce je popis současného stavu marketingové logistiky v podniku s uvedenými návrhy na zlepšení a následné vyhodnocení. Teoretická část práce se zaměřuje na objasnění základních pojmů spojených s marketingovou logistikou. Praktická část vychází z finančních výkazů, zpráv a rozhovorů poskytnutých společností. Dále je zde uvedeno možné řešení v podobě investice do balicího zařízení včetně výpočtů o výhodnosti investice. V závěru práce je zpracována SWOT analýza podniku, která mimo jiné ukazuje v čem spočívá síla podniku. Jmenovitě například využití vlastní, rychlé, čisté a spolehlivé silniční dopravy.
Marketing logistics and its application in the enterprise Česká osiva Chlumec Ltd.
Keywords: marketingová logistika; řízení zásob; logistické náklady; logistický řetězec; ABC analýza; marketing logistics; inventory management; logistic´s costs; logistics chain; ABC analysis