Návrh železobetonového integrovaného mostu o jednom poli - Rafael, Karel (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá koncepcí statického výpočtu železobetonového rámového mostu. Jedná se o monolitickou integrovanou konstrukci. V teoretické části této diplomové práce je uvedena interakce mezi integrovaným mostem a okolní zeminou. Jsou zde rozepsány například způsoby namáhání konstrukce na základě různých typů zemních tlaků. Další část diplomové práce se zabývá praktickou činností, kdy je prováděn statický výpočet zvoleného integrovaného mostu, a to pomocí softwaru a dílčích analytických výpočtů. Na závěr je provedeno statické vyhodnocení konstrukce.
Design of a single-span reinforced concrete integrated bridge
Keywords: stabilita; pevnost; odolnost; statický výpočet; zatížení; kombinace; železobeton; mezní stav; stability; strenght; resilience; static calculation; load; combinations; reinforced concrete; limit state