Monitoring síťové infrastruktury v GNS3 - Ermolaev, Vladislav (Univerzita Pardubice, 2022)
Předmětem této bakalářské práce je monitoring síťových zařízení. V teoretické části budou uvedeny typy monitoringu, jejich účely a způsoby provádění. Také bude představen nástroj GNS3, sloužící k emulaci počítačových sítí. Praktická část se zabývá emulací podnikové síti, v rámci které budou implementovány vhodné strategie monitoringu. Proto, aby monitoring probíhal nepřetržitě, bude použít nástroj Nagios Core, který umožňuje automatizaci zasílaní dotazu o současném stavu síťového zařízení.
Network infrastructure monitoring in GNS3
Keywords: monitoring; GNS3; Nagios; SNMP; Zabbix; topologie průmyslové síti; monitoring; GNS3; Nagios; SNMP; Zabbix; enterprise network topology