Povědomí rodičů donošených dětí o nepovinném očkování - Valtová, Sandra (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována možnostem nepovinného očkování u dětí. Teoretická část je zaměřena na popis očkování, jeho členění, zásady a způsoby aplikace, očkovací schéma, kontraindikace, rozdělení vakcín a jejich nežádoucí účinky. Dále je teoretická část práce věnována popisu infekčních chorob, proti kterým je očkování určeno, jejich léčbě a možnostem očkování. Výzkumná část se zabývá povědomím a zájmem rodičů o nepovinné očkování.
Parents´ awareness about voluntary vaccination of full-term children
Keywords: děti; infekční onemocnění; očkování; prevence; vakcíny; children; infectious diseases; prevention; vaccination; vaccine