Vybrané aspekty managementu kvality v psychiatrické nemocnici - Vošická, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na management kvality ve zdravotnictví se zvláštním důrazem na analýzu nežádoucích událostí v psychiatrické péči. Teoretická část popisuje řízení kvality a její zvyšování, důležitost identifikace rizik a legislativní rámec k zmíněné problematice. Výzkumná část se věnuje analýze nežádoucích událostí ve vybrané psychiatrické nemocnici a navrhuje opatření ke zlepšení jejich hlášení. Cílem práce je přispět k optimalizaci kvality péče a zvýšení bezpečnosti pacientů v psychiatrických zařízeních.
Selected Aspects of Quality Management in a Psychiatric Hospital
Keywords: management kvality; nežádoucí události; spokojenost pacientů; psychiatrická nemocnice; quality management; adverse events; patient satisfaction; psychiatric hospital