LOKACE ODBAVOVACÍHO CENTRA NÁKLADNÍ POKLADNY PRO VÍKENDOVÝ PROVOZ - Brázdová, Markéta (My University, 2016)
Článek se zabývá problematikou umístění odbavovacího centra nákladní pokladny při víkendovém provozu ČD Cargo, a.s. Úloha spadá do kategorie lokačních úloh na grafech, metoda řešení vychází ze stanovení centra grafu. Kritériem úlohy je minimalizace funkce vážené excentricity odbavení zásilky.
FREIGHT OFFICE CHECK-IN CENTRE LOCATION FOR WEEKEND OPERATION
Keywords: odbavování zásilek; centrum grafu; vážená excentricita vrcholů sítě; časová náročnost odbavení zásilky; vážená excentricita odbavení zásilky; consignment check-in; graph centre; net node weighted eccentricity; consignment check-in time intensity; consignment check-in weighted eccentricity