Návrh metod vhodných pro zpracovávání a vyhodnocení projektů předkládaných v rámci operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v České republice - Vinkler, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá návrhem postupu při zpracovávání projektu, který vyžaduje čerpání příspěvku z Evropského sociálního fondu. Při jeho zpracování využívá metody scénářů a vícekriteriálního hodnocení a hodnotí možnosti a omezení těchto metod při zpracovávání projektů aspirujících na čerpání příspěvku z Evropského sociálního fondu. V závěrečné části se zabývá příkladem projektu, který je zaměřený na zkvalitnění a modernizaci dalšího profesního vzdělávání v oboru energetika v České republice, který předpokládá čerpání příspěvku z Evropského sociálního fondu.
Recommendation of methods for processing and appraising projects proposed for the fulfilment of the operating program Development of human resources in the Czech Republic
Keywords: multikriteriální rozhodování; scénáře; Strukturální fondy; Evropská Unie; Operační programy; rozhodovací procesy