Restaurování konvolutu tří starých tisků z 16. a 17. století - Vurbsová, Radana (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá restaurováním konvolutu tří starých tisků z přelomu 16. a 17. století. Konkrétně jde o tisky: ITINERARIVM SACRAE SCRIPTVRAE: Putowánj Swatých, knika I., ITINERARIVM NOVI TESTAMENTI: Putowánj Swatých, knika II. a Historia Židowská, ze sbírek Muzea Jindřichohradecka. Knižní vazba je ve velmi špatném stavu a došlo u ní ke značným ztrátám. Práce zaznamenává popis objektu a provedení restaurátorského zásahu.
Convolute of the three old prints from 16th and 17th century
Keywords: restaurování knižní vazby; staré tisky; konvolut; ITINERARIVM SACRAE SCRIPTVRAE; Historia Židowská; conservation of bookbinding; old prints; convolute