Teaching modal verbs from the viewpoint of functional grammar - Huschová, Petra (Univerzita Pardubice, 1999)
Autorka v práci předkládá zajímavý a efektivní způsob výuky způsobových sloves, který se liší od tradičního přístupu využíváním funkční gramatiky. Podstatnou částí práce je také výzkum mezi studenty a učiteli středních škol, který má za cíl zjistit používané metody, techniky, přístupy a aktivity při výuce modálních sloves.
Vyučování způsobových sloves z hlediska funkční gramatiky
Keywords: Anglický jazyk; cizí jazyky; výuka; způsobová slovesa; didaktika; metodiky