Být součástí jejich světa: vzpomínky žen bratří Čapků - Uher, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem předkládané diplomové práce jsou ego-dokumenty manželek bratří Čapků Jarmily Čapkové a Olgy Scheinpflugové. V první části práce se autor postupně věnuje všem ego-dokumentům v pořadí, v jakém byly vydávány, a snaží se je ve stručnosti charakterizovat a analyzovat. Druhá část zkoumá tyto texty pomocí analytické kategorie gender. Témata kapitol druhé části se vztahují k jednotlivým životním cyklům obou žen.
To be a part of their world: memoirs of the Čapek brothers women
Keywords: ego-dokumenty; Jarmila Čapková; Olga Scheinpflugová; životní cykly; bratři Čapkové; ego-documents; life cycles; Čapek brothers