Péče o chrup a dutinu ústní v těhotenství - Kučerová, Marie (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou "Péče o chrup a dutinu ústní v těhotenství". Teoretická část obsahuje stručné shrnutí změn v organismu ženy během gravidity a vybraná onemocnění chrupu a dutiny ústní v těhotenství, dále dopad zubní malhygieny na plod a následně přehled péče o dutinu ústní a chrup v období gravidity. Výzkumná část zjišťuje, zda těhotné ženy jsou si vědomy rizik pro plod v souvislosti s nedostatečnou péčí o chrup a dutinu ústní. Praktickým výstupem práce je edukační materiál pro těhotné ženy.
Dental and oral cavity care during pregnancy
Keywords: zub; dutina ústní; těhotenství; plod; péče; orální zdraví; tooth; oral cavity; pregnancy; fetus; care; oral health