Rozbor rozpočtu věcných výdajů Okresního úřadu Trutnov, Semily a Náchod - Bedlivý, Pavel (Univerzita Pardubice, 1998)
Prace se snaží v teoretické části charakterizovat okresy Trutnov, Semily a Náchod a objasnit organizaci okresních úřadů. Ve speciální části se zaměřuje na konkrétní analýzu věcných výdajů kapitoly 719 -Vnitřní správa těchto okresních úřadů a jejich porovnání v letech 1994-1996.
Keywords: okresní úřady; rozpočty; Trutnov; Semily; Náchod