Povodňová prevence - Pavlíčková, Klára (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na problematiku povodní, zejména na protipovodňovou ochranu v povodí řeky Třebovky. Práce se zabývá zhodnocením ekonomické efektivnosti investice realizované v úseku Dlouhá Třebová - Hylváty ex ante a ex post. Předmětem mého zájmu bylo také zjištění, zda je účinná hráz Hvězda a poldry v horním povodí Třebovky při povodňových průtocích.
Flood Prevention
Keywords: povodně; ochrana; rizika; prevence povodní; Třebovka; protipovodňová opatření; hráz Hvězda; floods; protection; risk; flood preventiv; Třebovka; blood control; dam Hvězda