Využívání teploměrů v ošetřovatelské praxi na pediatrických pracovištích - Machyánová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2012)
V teoretické části je popisována schopnost organismu udržet stálou tělesnou teplotu, možnosti měření tělesné teploty a některé typy teploměrů, které se vyskytují na trhu. V práci je uvedena právní problematika používání rtuti v měřících zařízeních. Mimo to i jakým způsobem je rtuť škodlivou látkou pro člověka a prostředí. Ve výzkumné části se zjišťovalo, jaké teploměry k měření tělesné teploty dětské sestry používají. S jakými komplikacemi se sestry při měření tělesné teploty potýkají a jaké teploměry se na pediatrických pracovištích vyskytují nejčastěji.
Use of thermometers in nursing practice in the pediatric workplace
Keywords: teploměry; tělesná teplota; pediatrické oddělení; thermometers; body temperature; pediatric department