Příprava a aplikace uhlíkových tenkých vrstev v medicíně - Lochmanová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na přípravu tenkých vrstev na bázi uhlíku a jejich aplikace v medicíně. Je zde zmíněná charakteristika tenkých uhlíkových vrstev, příprava, popis jejich vlastností a využití v medicinálních aplikacích. V práci je i zmíněná obecná charakteristika tenkých vrstev a jejich využití.
Preparation and medical applications of carbon thin films
Keywords: uhlík; tenké vrstvy na bázi uhlíku; DLC vrstvy; pyrolytický uhlík; medicinální aplikace; carbon; carbon-based thin films; DLC films; pyrolytic carbon; medical applications