Pravda, poznání a jednání u Friedricha Nietzscheho - Sikora, Ondřej (Slovenské filozofické združenie pri SAV, 2018)
Stať zkoumá vztah mezi teoretickou a praktickou dimenzí pravdy ve vrcholném a pozdním díle F. Nietzscheho.
Nietzsche on Truth, Theory and Practice
Keywords: pravda; Nietzsche; teoretický význam; praktický význam; existenciální význam; truth; Nietzsche; theoretical meaning; practical meaning; existencial meaning