Návrh dopravního řešení ulic Pod Břízkami a S. K. Neumanna, Pardubice - Šindler, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je návrhem dopravního řešení ulice Pod Břízkami a S. K. Neumanna. S ohledem na stávající stav a budoucí využití komunikace je navržena úprava uličního prostoru, přidružené komunikace, chodníků, vozovek, cyklostezky a parkovacích míst. Ulice je navržena jako obousměrná, z důvodů řešení dopravní situace opodstatněné nevyhovujícím stavem vozovky a nedostatečnou kapacitou parkovacích míst v oblasti před krematoriem. Předmětem projektu je rekonstrukce komunikace, chodníku, zpevněných ploch, úprava přilehlé zeleně a výstavba parkovacích stání včetně jejich odvodnění. Rekonstrukcí se zlepší bezpečnost chodců, cyklistů a dopravní obslužnost.
Proposition of traffic solution for streets Pod Břízkami a S. K. Neumanna, Pardubice
Keywords: local roads; parking spaces; sidewalks; traffic access; traffic signs; místní komunikace; parkovací stání; chodníky; dopravní obslužnost; dopravní značení