Svobodné matky v azylových domech - Bakešová, Eva (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se věnuje ženám žijícím v azylových zařízeních, jejich finanční situaci, opětovnému návratu do společnosti, problematice hledání práce a bydlení, výchově dětí a v neposlední řadě i důvodům, které předcházely jejich příchodu do azylového domu. Na závěr se pokusím o komparaci matek - Romek a matek - Neromek, které v těchto zařízeních žijí.
Single mothers in the sanctuary houses
Keywords: azylové domy; svobodné matky; Romky; děti